HABERLER

Altınbilgi Okulları

"UZAY ÜSSÜ" GİBİ OKUL

00 0000
1246 Görüntülenme

İnsanın var olma gayesinin şuurunda, uzak ve yakın hedeflerinde milli ve manevi prensiplerinden ödün vermeyen, ahlaklı, eğitimli, bilgili, birikimli ve özgüven sahibi bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Altın Bilgi Okulları, son teknoloji kampüsünün içinde barındırdığı birbirinden önemli yeniliklerle, özellikle de Uzay Gözlem Evi’yle Kahramanmaraş’ın eğitiminde fark yaratacak. 

Sadece tüketen değil aynı zamanda çok yönlü bir üretkenliğe sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunma, kendi öz değer ve medeniyetinin ana unsurlarından beslenerek bir eğitim iklimi oluşturma amacıyla Kahramanmaraş’ta eğitim serüvenine başlayacak olan Altın Bilgi Okulları, uzman eğitimci kadrosu ve modern kampüsüyle göz kamaştırıyor. Kahramanmaraş’ın en önemli özel okul markalarından biri olma amacıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazırlanan Altın Bilgi Okulları, eğitim vizyonunu, milli-manevi değerlerini özümsemiş ve bununla birlikte modern dünyayı da çok iyi bilen nesiller yetiştirmek olarak belirledi. Öğrencilerin geleceğini aydınlatmak amacıyla kurulan Altın Bilgi Okulları, Kahramanmaraş eğitimine altın dokunuş yapacak. Modern ve teknolojik kampüsünün yanı sıra kentte ilk olacak Uzay Gözlem Evi’nden, yüzme havuzlarına, kapalı spor salonlarından, Robotik Kodlama dersleri ve yenilikçi bir eğitim anlayışıyla kent eğitimine damga vuracak olan Altın Bilgi Okulları, ayrıca Türkiye’de hiçbir okulda olmayan Flipped ve KEP eğitim modelleriyle de ‘altın’ gibi değerli bir gençliğin oluşmasını sağlayacak. Anaokul, ilkokul ve kız öğrencilere özel ortaokulla eğitim-öğretime başlayacak olan Altın Bilgi Okulları’nın detaylarını Okul Yöneticisi Çağrı Kandemir, geçtiğimiz aylarda gazetemize açıklamıştı. Kandemir bu kez ise okul kampüsüne kattıkları ve yapımı tamamlanarak tanıtıma açılan yenilikleri Uzay Gözlem Evi’ni değerlendirdi. Kandemir, “Yaşanabilir bir dünyanın bilimsel gelişim açısından en ileri seviyelere ulaşmış, milli ve manevi değerlerine sıkıca bağlı bir gençlik tarafından muhafaza edilebileceğini düşünüyoruz. Uzay Gözlem Evimizde çocuklarımız içeri girdiği zaman kapkaranlık bir ortamda sanki gökyüzünün içerisindeymiş gibi bir ortamda gökyüzünü inceleyebiliyor” dedi. “UZAY GÖZLEM EVİ İLE ÖĞRENCİLER KOLAY ÖĞRENECEK” Altın Bilgi Okulları’nı diğer okullardan ayıran en önemli özelliğin Planetaryum adı verilen Uzay Gözlem Evi olduğuna da dikkat çeken Kandemir, “Uzay Gözlem Evi’miz, Planetaryum diyoruz, Planetaryum Türkiye’de çok yaygınlaşmış bir şey değil. Belki 15-20 noktada vardır, bunlarda genelde büyük belediyeler gibi büyük devlet kurumlarında vardır. Planetaryum, bir kabin düşünün, bir uzay üssü gibi bir kabin olarak düşünün bu kabinin içerisinde karanlık bir oda, sanki uzay boşluğundasınız gibi bir atmosfere sokuyoruz çocukları. Bu kapalı odanın içerisinde bizim yurt dışından getirdiğimiz bir cihaz var, çok önemli bir cihaz. Bu cihaz, online olarak şuan Kahramanmaraş’ta yıldızlar şuan şu saatte nasıl görünüyorsa onu online olarak stellarium diye bir sistem var, bu sistem üzerinden bizim cihazımıza aktarılıyor daha sonra da bu odanın içine yansıtılıyor. Bu odanın içerisinde 360 derecelik bir gökyüzü ortamı oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ GÖKYÜZÜNDE HİSSEDECEK”

Çocukların sanki gökyüzündeymiş gibi gökyüzünü inceleyeceğini dile getiren Kandemir, “Yani çocuk içeri girdiği zaman kapkaranlık bir ortamda sanki gökyüzünün içerisindeymiş gibi bir ortamda gökyüzünü inceleyebiliyor. Detaylarını da başında olacak olan Fen Bilgisi öğretmenimiz elinde kumandasıyla örnek veriyorum Mars, Mars’ı zumlayarak çok daha detaylı anlatabiliyor. Sonra gündüz ve gece olayları bunları elindeki kumandayla gerçek gece-gündüz dönümleriyle aynı şekilde çocukların gözünün önünde ve çok ilginç bir ortamda bunu açıklayabiliyor. Bundan 20 yıl sonra hava şartları nasıl olacak, bundan 30 yıl önce hava şartları nasıldı, bunların hepsini çocuklara canlı canlı gösterebiliyor. Ayrıca çocukların öğrenme sürecini eğlenceli bir hale de sokuyor. Çünkü çocuklar bu içine girdikleri kabinde bu işi eğlenerek öğreniyorlar. Aynı zamanda animasyonlar var, animasyonları da koyduğumuz zaman örnek veriyorum iki tane çizgi film karakteri gökyüzünde uzay gemisinde gezerek molekülleri, proteinleri, gök cisimlerini inceliyorlar, aralarında sorular sorarak çocukların öğrenmelerini kolaylaştırıyorlar” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİN BÜTÜN ADAP KAZANIMLARINI KAZANMASI...”

Okulda bulunan yüzme havuzunu da en aktif şekilde kullanacaklarını da dile getiren Kandemir ayrıca Altın Bilgi Okulları’ndan mezun olan bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim okuyabiliyor olmasına önem verdiklerini de belirterek, “Okulumuzun en altında bir kapalı spor salonumuz var, bir de yüzme havuzumuz var. Bunların ikisinin ortasında kantinimiz var, yüzme havuzumuzu aktif olarak kullanmayı düşünüyoruz, yani süs havuzu gibi değil, çocukların buradan 8 yıl boyunca okuduğunda artık yüzmeyi biliyor, artık havuzla iç içe olmuş, suya dokunabilmiş bu açıdan sosyalleşebilmiş bir birey olmasını istiyoruz. Aynı şekilde Kur’an-ı Kerim derslerimiz var, yine buradan mezun olan bir öğrencimiz kesinlikle Kur’an-ı Kerim okuyabiliyor olması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün adap kazanımlarını kazanmış olması gerektiğini düşünüyoruz. Tuvalet adabından, yemek adabına hepsini yapmayı düşünüyoruz. Ana sınıfımızın en önemli özelliği bence bahçelerinin ayrı ve yeşil olması. Biz arkada bir bahçe ayarladık ve burasının çimlendirdik, ağaçlandırdık. Çocuklar toprağa, doğaya dokunabilecek, tabiri caizse konserve kutularında sıkıştırılmış insanların buna çok ihtiyacı var. Küçük bir uygulama bahçemiz olacak, kendi ürünlerini yetiştirip kendileri yiyecekler İnşallah” ifadelerini kullandı.

“VELİLERİN OKULUMUZU GÖRMESİNİ İSTİYORUZ”

Altın Bilgi Okulları’nın Kahramanmaraş’ın tam merkezinde olduğunu ve hem velilerin hem de öğrencilerin ulaşımda sıkıntı yaşamayacağına dikkat çeken Kandemir, velilerin okulu ziyaret ettikten sonra öğrencilerinin kayıtlarını yaptırabileceğini söyledi. Kandemir konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Yerimiz Kahramanmaraş’ın tam olarak göbeği, yani hem batının, hem doğunun, hem güneyin hem de kuzeyin tam ortasında merkezde bulunuyoruz. Ulaşımla ilgili velilerimizin sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz, özellikle bu konumlanmayı seçtik, başka alternatiflerimiz vardı ama buranın uygun olacağını düşündük. Okulumuz Abdülhamithan Camii’nin hemen altında, Necip Fazıl Kısakürek kavşağından da buraya ulaşım çok kolay, Orman Dairesi’nden de yine ulaşım kolay, bu yollarla çok kolay ulaşılabilecek bir konumda okulumuz. Velilerimizi muhakkak okulumuza davet ediyoruz, okulumuzu görmelerini istiyoruz, bizi tanımalarını istiyoruz, eğitimizle ve genel yapımızla ilgili fikir sahibi olmalarını ondan sonra eğer isterlerse çocuklarını okulumuza kayıt ettirmelerini düşünüyoruz. Çünkü yeni bir okuluz, yeni bir şekilde Kahramanmaraş’a hizmet getirmeye çalışıyoruz hem de anlayışımız da yenilikçi, bu yenilikçi anlayışla velilerimizin bizi tanımasını ve çocuklarını kayıt ettirmelerini bekliyoruz. Veliler yada her insan bilmediğinden korkar, ancak bizim bilinirlikle ilgili veya güvenilirlikle ilgili çok büyük sıkıntılarımız yok, okulumuzu birlikte teşkil ettiğimiz arkadaşlarımız hepsi eğitim camiasından, hepsi Milli Eğitim camiası içinde aktif görevde olan veya iş sahasında aktif olan insanlar. Bilinirlikle ilgili problemimiz yok, İnşallah velilerimiz bizi gördükleri zaman akıllarındaki sorularını merak ettiklerini sordukları zaman gönül rahatlığıyla öğrencilerini okulumuza kayıt ettirebileceklerdir.”